Terug naar het startscherm met de hele fabriek.
Terug naar het startscherm met de hele fabriek.
Productinformatie
Onderzoek
Contact
E-CAT

Onderzoek en ervaringen met eipoeder

Wanneer eipoeder alleen ingezet wordt op basis van nutritionele waarden, doe je het product te kort. Er zit meer in eipoeder dan alleen goed beschikbare energie en excellente eiwitten. Schaffelaarbos heeft door middel van diervoederproeven en literatuurstudie een schat aan kennis opgebouwd over de toepassingsmogelijkheden en effecten van heel eipoeder in diervoeding. Dan blijkt dat de bijzondere stoffen die het ei bevat een effect hebben op de weerstand van het dier.

    Belangrijkste stoffen:
  • Immunoglobuline Y [info]
  • Ovotransferrin [info]
  • Lysozym [ info]

Eieren

Voederproeven met eipoeder
Een literatuurstudie levert al snel een aantal proefverslagen met eipoeder in diervoeders op. Zo heeft heel eipoeder meegedraaid in een proef met biggen die verschillende soorten gedroogd bloedplasma kregen en heel eipoeder, waarbij eipoeder gelijkwaardig presteerde.

Ook zijn er aan de universiteit van Guelph Canada proeven gedaan met geïmmuniseerd en niet-geïmmuniseerd eigeelpoeder bij kunstmatig met Salmonella E geïnfecteerde hennen. Het niet geïmmuniseerde eigeel poeder presteerde het best.

                  EN / DE / NL
Postadres:
Wesselseweg 23
3771 PA Barneveld


Productie- & bezoekadres:
Industrieweg 20
3771 MD Barneveld

T: 0342-413344
F: 0342-492573

 

Schaffelaarbos heeft zelf ook proeven gedaan met heel eipoeder bij vleeskuikens. Een dosering van 5% eipoeder bleek met name in de eerste 14 dagen een betere groei en voederconversie te geven. De proefverslagen kunt u aanvragen via e-mail.

Praktijkervaring met eipoeder

Eipoeder, zelfs in lage doseringen, blijkt in de praktijk een positieve invloed te hebben op de weerstand van jonge dieren. Aldus de ervaring van kalvermesters en vleeskuikenhouders.Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over eipoeder en eischaalproducten!